Camden, NW1

Refurbishment

Project durationProject sizeIndustryServicesClient
5 weeksLuxury Kitchen & Dinner, House extension, Designers BathroomPrivate propertyRefurbishmentPrivate
Project durationProject sizeIndustryServicesClient
5 weeksLuxury Kitchen & Dinner, House extension, Designers BathroomPrivate propertyRefurbishmentPrivate

Project scope

Ground floor internal refurbishment and front extension.

Following a list of client requirements and confirming a detailed scope of works with approved samples for all finishes a programme was issued outlining the durations and sequencing.

The project works consisted of the following:

  1. Site set up, hoarding and perimeter fencing including signage, a lay down area and site welfare.
  2. A full strip out of the ground floor and 1st floor including, Gas, electrical all internal finishes.
  3. Installing 2 number picture frame steel to the front and rear excavation of the property with new interna steel works to fully open the entire ground floor.
  4. Removing the roof to the existing conservatory and instal, a new pitched roof with 4 number large skylight and internal vaulted ceilings.
  5. Addition. of a front 25m2 extension forming a new entrance hall with skylights and feature double sliding door to the new lounge space and a new family bathroom with laundry room.
  6. New kitchen and alliance es with large central island.
  7. New electrical install with smart wiring and data/Av point to each room back toi the mini comms room.
  8. Bespoke joinery and integrated media. wall.
  9. All new heating and pluming.
  10. New drywall and full slim to all areas
  11. New engineering flooring to the entire ground floor with inlay entrance matting and new skirtings.
  12. Staircase adaptions and new carpet finishes.
  13. Full decorations to the ground and 1srt floor.
  14. New carpets to the 1st floor bedrooms.
  15. Tilling works and mosaic inlays with brass trims.
  16. Externally a double front drive and pathway has been laid as well as new external wall to form a front courtyard.